preskoči na sadržaj

Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik

 

         

                                                        

 

 

PRESTAVLJANJE ERASMUS+ PROJEKTA MOBILNOSTI NAŠIH UČENIKA

U utorak, 12. lipnja 2018. učenici naše škole predstavili su aktivnosti mobilnosti u sklopu Erasmus+ projekta koji je odobrila Agencija za mobilnost i programe EU. U punom amfiteatru škole kolegama, nastavnicima i djelatnicima škole predstavili su sadržaje trotjednog boravka u Milanu u sklopu kojeg su bili raspoređeni u dvije talijanske tvrtke – Dolphin Soluzioni Informatiche i Nuzzo Robotics. Tijekom stručne prakse elektrotehničari i računalni tehničari za strojarstvo radili su na testiranju autonomne navigacije robota Ra.Ro, namijenjenog prvenstveno nadzoru, izrađivali su elektroniku, radili su na upravljačkim komponentama za motore robota, izrađivali su komponente za tzv. pametni krevet za ljude s Alzheimerovom bolešću, dizajnirali su web stranice i letke. Slobodno vrijeme iskoristili su za upoznavanje znamenitosti Milana, posjetili su Muzej znanosti Leonardo da Vinci, dvorac Sforza, jezero Como, stadion San Siro, Firencu, a nezaobilazne su bile i talijanske gastronomske delicije. Osim aktivnosti tijekom prakse opisali su i način prijave za sudjelovanje u projektu, pripreme prije odlaska na stručnu praksu kao i aktivnosti nakon prakse. Učenici i njihova profesorica Lukrecija Prcela, koja ih je pratila tijekom trotjedne mobilnosti, istaknuli su kako je za njih projekt izvrsno iskustvo koje bi svakome preporučili.

Ravnatelj škole, profesor Antonio Lučić, istaknuo je kako su ciljevi projekta povezivanje škole s tržištem rada, poticanje učenika i nastavnika na mobilnost, razvijanje strukovnih, jezičnih i drugih kompetencija učenika kroz suradnju s drugim institucijama. Pozvao je svoje suradnike i učenike da se aktiviraju, ne samo u europskim, nego i drugim projektima i izvannastavnim aktivnostima koje razvijaju njihove vještine i odgovaraju njihovim interesima. Ujedno je najavio kako su školi odobrena sredstva iz europskih fondova za novi Erasmus+ projekt koji će se realizirati sljedeće školske godine u suradnji sa slovenskom Školom elektrotehnike i računalstva u sklopu Školskog centra Ptuj.

Fotografije sa stručne prakse, priprema i prezentacije mogu se vidjeti u izborniku Foto-galerija.

Prezentacija koju su napravili sudionici mobilnosti, kao i primjer dnevnika rada s prakse dostupni su na dnu ove stranice.

 

Poveznice o događaju iz drugih medija:

http://www.dubrovnikpress.hr/index.php/component/k2/item/30937-ucenici-pomorske-skole-na-praksi-u-milanu-predstavili-sto-su-naucili

http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=61950#.WyF7g6czbIU

https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/zupanija/dubrovnik/clanak/id/551288/erasmus-ucenici-pomorsko-tehnicke-skole-tri-tjedna-ucili-radili-i-zabavljali-se-u-milanu

https://www.dulist.hr/erasmus-sto-su-dubrovacki-pomorci-naucili-u-milanu/506793/

https://www.facebook.com/evolvomilan/posts/1653610588089859

 

 

NOVI ERASMUS+ PROJEKT ZA NAŠU ŠKOLU

Agencija za mobilnost i programe Europske unije odobrila je Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik novi projekt mobilnosti učenika i nastavnika za aktivnost KA1 u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja programa Erasmus+.

Tema projekta je Kibernetička napredna tehnologija, a realizirat će se u suradnji s Školom elektrotehnike i računalstva u sklopu Školskog centra Ptuj u Sloveniji. Projekt će se provoditi tijekom školske godine 2018./2019.

 

 

OBAVIJEST

U UTORAK, 12. LIPNJA 2018. U 13.00 SATI U AMFITEATRU ŠKOLE ODRŽAT ĆE SE PREZENTACIJA REZULTATA ERASMUS+ PROJEKTA. PREZENTACIJU ĆE ODRŽATI SUDIONICI PROJEKTA MOBILNOSTI.

MOLIMO SVE KOLEGICE I KOLEGE DA ZAJEDNO S UČENICIMA PRISUSTVUJU DOGAĐAJU.

Dubrovnik, 8. lipnja 2018.

                                          

 

DRUGI RODITELJSKI SASTANAK ZA SUDIONIKE ERASMUS+ PROJEKTA

U četvrtak, 19. travnja održan je drugi roditeljski sastanak za sudionike Erasmus+ projekta i njihove roditelje. Na sastanku su potpisani svi potrebni ugovori i dogovoreni svi detalji vezani uz putovanje, smještaj, praksu i dr. Praksa će se obavljati u razdoblju od 23. travnja do 12. svibnja 2018. u dvije talijanske tvrtke smještene u Milanu: Nuzzo Robotics i Dolphin Soluzioni Informatiche.

Našim učenicima i profesorici želimo sretan put!

 

 

RODITELJSKI SASTANAK ZA RODITELJE SUDIONIKA ERASMUS+ PROJEKTA

U četvrtak, 15. ožujka 2018. održan je roditeljski sastanak za roditelje učenika sudionika u Erasmus+ projektu Stručna praksa Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik. Podsjetimo, Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je Pomorsko-tehničkoj školi projekt mobilnosti u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja.

Roditeljima je predstavljena struktura Erasmus+ projekta, obveze Škole i partnera u projektu, prava i obveze svih sudionika, aktivnosti koje se provode i ciljevi projekta. Uz zaključak da svi sudionici imaju jednak cilj – uspješnu realizaciju projekta – dogovoren je sastanak u travnju 2018., prije odlaska učenika na mobilnost u Italiju.

Projektni koordinator

 


Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Korisni linkoviForum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
CMS za škole logo
Pomorsko-tehnička škola Dubrovnik / Miljenka Bratoša 4, HR-20000 Dubrovnik / ss-pomorsko-tehnicka-du.skole.hr / ured@ss-pomorsko-tehnicka-du.skole.hr
preskoči na navigaciju